Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

За пръв път в България терапия с Лутеций

терапия с Лутеций

Екипът на проф. Антония Цоневска, завеждащ Отделение по Нуклеарна Медицина в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда проведе за пръв път в България Радионуклидна терапия с Лутеций на пациент с Простатен карцином.

Това е вид лечение при пациенти със злокачествени заболявания, което навлиза все повече в борбата с простатния карцином. То е изключително селективно, като се натрупва и атакува точно злокачествените образования и техните метастази и по този начин щади максимално здравите и не увредени структури на организма.

Ръководеното от проф. Цоневска отделение и нейния екип от специалисти са единствените в България, който са подготвени и вече прилагат тази терапия. Качеството на услугата е на същото високо ниво, както в клиниките в Западна Европа, като се следи спазването на всички медицински стандарти.

 

Специални благодарности на:

Проф. Антония Цоневска

Д-р Кристиян Деневски

Радиохимик Ива Тодорова

Мед. Физик, д-р Анна Загорска

Старши лаборант Стефан Стефанов

Мед. Сестра Цветелина Атанасова

Благодарим и на всички останали от екипа, които участваха във въвеждането на този иновативен метод и предоставянето му в услуга на всички пациенти в България, имащи нужда от него.

Повече информация на тел. 02/ 403 4037

 

Vamtam
Vamtam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

терапия с Лутеций

За пръв път в България терапия с Лутеций

Благодарение на усилията на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда и МНТ България, Радионуклидната терапия с Лутеций при пациенти с простатен карцином е вече достъпна на територията на България.

Read More »
68ga FAPI

Нов метод за по прецизна диагностика при онкологични заболявания – 68Ga FAPI

Под ръководството на доц. Павел Бочев, в клиниката по Нуклеарна медицина на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост беше въведен нов метод за по прецизна диагностика при пациенти с онкологични заболявания – 68Ga FAPI (Fibroblast Activated Protein Inhibitors).

Read More »